Select Menu

Ads

.
Powered by Blogger.

Design

Technology

Circle Gallery

Shooting

Racing

News

,

» » » Bila Paderi Hilang, Pusat Bacaan Pun Kena Tutuplah

Susulan kehilangan paderi, Raymond Koh Keng Joo sejak tiga minggu lalu, sebuah pusat bacaan yang beroperasi di PJS3/48 Petaling Jaya di sini, terpaksa ditutup.

Sin Chew Daily melaporkan, pusat bacaan ‘Harapan Komuniti’ yang diasaskan oleh Raymond itu terpaksa ditutup bulan ini kerana kekurangan dana.

Kakitangan pusat itu yang dikenali sebagai Sri Ram berkata, operasi pusat bacaan itu adalah berdasarkan sumbangan orang ramai dan dana yang di kutip oleh Raymond.

Menurutnya, Raymond merupakan ketua agama di pusat berkenaan akan datang sebanyak tiga kali sebulan dan berbual dengan remaja serta kanak-kanak yang datang ke pusat tersebut.

Raymond diculik sekumpulan lelaki bertopeng pada pagi 13 Februari lalu di Jalan SS4B/10, kurang 100 meter dari Kompleks Perumahan Polis di Kelana Jaya ketika dalam perjalanan untuk bertemu rakannya.

Video insiden itu berjaya dirakam kamera litar tertutup dengan memaparkan kereta jenis Honda Accord yang dinaiki Raymond dikepung beberapa kenderaan SUV hitam yang dinaiki lelaki bertopeng pada waktu siang.

Penculikan Raymond dikatakan penculikan terancang apabila video insiden tersebut menjadi tular di media sosial.

Bimbang dengan keadaan Raymond, keluarganya menawarkan RM100,000 kepada orang ramai untuk menyalurkan sebarang maklumat mengenai kehilangan paderi berkenaan.

Namun, sehingga kini, tiada yang tampil memberikan atau berkongsi maklumat mereka.

 

About SARFAMS

WePress Theme is officially developed by Templatezy Team. We published High quality Blogger Templates with Awesome Design for blogspot lovers.The very first Blogger Templates Company where you will find Responsive Design Templates.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments